Dag van de Rijopleiding geannuleerd

Het coronavirus gooide roet in onze planning, daarom moeten we jammer genoeg het event annuleren.


De VSV organiseert dit jaar voor de eerste keer de Dag van de Rijopleiding. Dit digitale congres richt zich tot alle professionals van de rijopleiding.

Sinds 2014 is de bevoegdheid van de rijopleiding een regionale aangelegenheid. Onder die impuls is er in het werkveld heel wat veranderd. Of het nu gaat over de nascholing voor code 95 of de nieuwe rijopleiding categorie B: het is belangrijk om als professional altijd op de hoogte te zijn. Daarnaast is er ook een technische evolutie: de uitbreiding van ADAS in auto’s, de sterke opmars van elektrische voertuigen, meer fietsers en gebruikers van speedpedelecs.

Onze sector is voortdurend in verandering. Moeten we ons meer richten op de veiligheid van motorrijders? Gaan we meer moeten inzetten op opleidingen voor fietsers? Ook de doelgroep voor rijopleiding is gewijzigd, zo merken de opleidingscentra voor professionele bestuurders op. Verder vormt het dalende aantal mensen dat een rijbewijs B wil halen ook een uitdaging.

Laat je tijdens de Dag van de Rijopleiding inspireren om helemaal mee te zijn én te blijven met de rijopleiding in Vlaanderen.

Vragen?

Roel De Klerk
Projectverantwoordelijke Rijopleiding
roel.deklerk@vsv.be
015 63 14 05

We gebruiken cookies op deze website om jouw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie